Σε 30 λεπτά
Υλικά για 8-10 παστέλια (περίπου 8×8 εκ.)
- 200 γρ. αναποφλοίωτο σουσάμι
- 220 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή πορτοκαλιάς
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 100 γρ. αμύγδαλα
- Ανθόνερο
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αρωματιστούν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για να μην καεί.
- Απλώνουμε σε μια επιφάνεια μια λαδόκολλα. Την ψεκάζουμε με ανθόνερο (εναλλακτικά ετοιμάζουμε μια καθαρή μαρμάρινη επιφάνεια, την οποία μπορούμε να ψεκάσουμε με ανθόνερο ή να την αλείψουμε με λίγο λάδι).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Αφού ζεσταθεί και ρευστοποιηθεί το μέλι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Προσθέτουμε με τη σειρά το σουσάμι και τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο πάνω στη λαδόκολλα, απλώνοντάς το με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης στο επιθυμητό πάχος (1-1,5 εκ.).
- Στη συνέχεια, και αφού το μείγμα έχει αρχίσει να κρυώνει ελαφρά, το κόβουμε με μαχαίρι στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.
- Μπορούμε να το κάνουμε και μπουκίτσες.
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Yπέροχα τρουφάκια με 2 υλικά
Γλυκές γεύσεις
Γλυκό ψυγείο με μπισκότα και espresso
Γλυκές γεύσεις
Κέικ μπανάνα με γκανάς σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο
Γλυκές γεύσεις
Χαλβάς ψυγείου με μαρμελάδα πορτοκάλι
Γλυκές γεύσεις
Παστέλι
Γλυκές γεύσεις
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Bueno
Γλυκές γεύσεις
Cheesecake με κολοκύθα
Γλυκές γεύσεις