Κύπρος-Συγκλονίζει η περιγραφή του Σύρου που πέταξε το νεκρό παιδί του στη θάλασσα

Απίστευτη είναι η περιγραφή του πατέρα, που πέταξε το νεκρό εξάχρονο παιδί του στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Κύπρο, ενώ βρισκόταν στη βάρκα με την οικογένεια τους και άλλους παράνομους μετανάστες, σε ρεπορτάζ του Σίγμα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο πατέρας ανέφερε ότι είχε ακούσει για το ταξίδι προς τη χώρα μας από ένα φίλο της αδελφής του, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον διακινητή.

Το ποσό που συμφωνήθηκε για να πληρώσουν ήταν 7,000 δολάρια, τα οποία τελικά δεν έδωσαν ποτέ αφού το ταξίδι επέβη μοιραίο.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο Σύρος πατέρας στην εφημερίδα Πολίτης, «περάσαμε αρκετές μέρες στη θάλασσα. Το παιδί πέθανε και η σορός του άρχισε να μυρίζει και ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε το ταξίδι με το παιδί στη βάρκα το οποίο βρισκόταν σε αποσύνθεση. Έτσι αποφασίσαμε να το ρίξουμε στη θάλασσα. Το παιδί πέθανε την έβδομη μέρα από την αναχώρηση στις 9:30 το πρωί».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «είχε πεθάνει τις προηγούμενες 2-3 μέρες, αλλά δεν το είχαμε αντιληφθεί αμέσως λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στο σκάφος και τη θάλασσα. Το καταλάβαμε την έβδομη μέρα όταν άρχισε να μυρίζει άσχημα. Την έβδομη μέρα ρίξαμε τη σορό του παιδιού στη θάλασσα. Το ταξίδι προς την Κύπρο διήρκησε 10-11 μέρες».

Ο πατέρας παραδέχθηκε στον «Πολίτη» ότι είπε ψέματα στις Κυπριακές Αρχές για το παιδί, υποστηρίζοντας ότι το άφησε πίσω στη Συρία, ωστόσο, μετά από πολλές πιέσεις αποκάλυψε την αλήθεια.

Δείτε το απόσπασμα:

 

sigmalive.com