Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι και δεμένο σιρόπι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να τρατάρετε τους φίλους σας!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
- 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 αυγά
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι ακέρωτο, κομμένο στη μέση
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι MISKO και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουνε ένα μακρόστενο ταψί (30*20 εκατοστά ή διαμέτρου 30 εκατοστών) και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
- Απομακρύνουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουνε σταδιακά με το κρύο σιρόπι. Το σιμιγδάλι απορροφά αργά το σιρόπι οπότε και χρειάζεται χρόνο.
- Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σερβίρουμε.
misko.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλο
Γλυκές γεύσεις
Cheesecake μάνγκο
Γλυκές γεύσεις
Εύκολη κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι
Γλυκές γεύσεις
Γαλατόπιτα Μάνης
Γλυκές γεύσεις
Πουτίγκα μπανάνας με φυστικοβούτυρο
Γλυκές γεύσεις
Κέικ βανίλια σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Περγαμηνός μπακλαβάς με αμύγδαλα
Γλυκές γεύσεις
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Γλυκές γεύσεις