Trifle με τσουρέκι, γιαούρτι και φράουλες

Υλικά

  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • φράουλες για το σερβίρισμα
  • κακάο

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη.
  2. Κόβουμε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση και μοιράζουμε τα μισά κομμάτια σε 6 ποτήρια ή διάφανα μπολάκια σερβιρίσματος. Κάνουμε μία στρώση με την κρέμα, βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια τσουρεκιού και ολοκληρώνουμε πάλι με μία στρώση κρέμας. Πασπαλίζουμε με κακάο, γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε.
  3. Σημείωση: Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρέσκα φρούτα εποχής, όπως κεράσια.

 

cantina.protothema.gr