Υλικά:
- 12 αυγά βρασμένα (πασχαλινά)
- 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ωμά τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. ξίδι
Εκτέλεση:
- Για την εύκολη πασχαλινή αβγοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν, καθαρίζουμε πρώτα τ’ αυγά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε την αβγοσαλάτα με ψητό αρνί και πράσινη σαλάτα.
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Βυζαντινό με τσουρέκι
Πασχαλινές γεύσεις
Τρουφάκια με πασχαλινά κουλουράκια
Πασχαλινές γεύσεις
Trifle με τσουρέκι
Πασχαλινές γεύσεις
Φωλιές από ινδοκάρυδο
Πασχαλινές γεύσεις
Λαµπρόψωµο
Πασχαλινές γεύσεις
Αλλιώτικο τιραμισού με τσουρέκι
Πασχαλινές γεύσεις
Μαγειρίτσα
Πασχαλινές γεύσεις
Αλλιώτικο τιραμισού με τσουρέκι
Πασχαλινές γεύσεις