Προετοιμασία: 30΄
Αναμονή: 1 ώρα
Υλικά (για περίπου 12 κομμάτια)
- 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
- ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
Διαδικασία
- Φτιάχνουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία.
- Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ.
- Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
- Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.
kathimerini.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Πουτίγκα με πορτοκάλια
Γλυκές γεύσεις
Χαλβάς ψυγείου με μαρμελάδα πορτοκάλι
Γλυκές γεύσεις
Κέικ με καφέ εσπρέσο -Αρωματικό και αφράτο
Γλυκές γεύσεις
Τραγανές Μπισκοτένιες Μπάλες Oreo
Γλυκές γεύσεις
Αγγλικό κέικ Βικτώρια
Γλυκές γεύσεις
Εύκολη αναρόπιτα με σταφιδάκια
Γλυκές γεύσεις
Σαρλότα µε αχλάδι και σος βατόµουρα
Γλυκές γεύσεις
Τιραμισού με γεύση φυστίκι
Γλυκές γεύσεις