Ψευτοεκλέρ

Προετοιμασία: 30΄
Αναμονή: 1 ώρα
Υλικά (για περίπου 12 κομμάτια)
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
  • ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
Διαδικασία
  1. Φτιάχνουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία.
  2. Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ.
  4. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  6. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
  7. Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.
  8. Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.
kathimerini.gr